Advertise on Shadowville
You must be logged in to post
 
Search Forums:


 
“Adidas Superstar Dam

UserPost

10:22 pm
July 26, 2017


sooo

Legendary Shadowvillian

Posts: 6135

1

N tillägg till edgy design, gjorde extra Air Max-tekniken skorna till ett Nike Air Max 90 Femme Noir riktigt modeutdrag. Men du såg inte riktigt Nike Roshe Run Dames idrottare i världsklass som vunnit händelser med dessa saker under 1996-OS i Atlanta. Nike-sponsrad idrottare Michael Johnson hade skräddarsydda guldspikar som nästan inte hade någon dämpning. Självklart skulle en sprinter inte ha på sig tränare på rasdagen, men tanken ger oss tillbaka till det faktum att det inte finns någon singelteknik som gör skor bättre för alla.

I slutet av 90-talet var trenderna i löpskoindustrin på väg mot det förnuftiga än det sensationella. New Balance and Asics betonade saker som kvalitetskonstruktion och alltmer anpassade alternativ för stabilitet och dämpning. Nike å andra sidan gick av skenorna med Air Max-tekniken.

Efter att Air Max Nike Air Zoom Pegasus 33 Femme 95 visat att trycksatt säckar av gas Adidas ZX Flux Femme Rose inte bara var för skonhälsan, nike in i grunden vägen mot en helt luftfylld mellansåla. Air Max 97 kom med en jätte luftpåse som sträckte sig från hälen till fotens boll.

Då introducerade Nike något som kallades Tuned Air. Det visade sig att olika typer av tryck i olika delar av skon gjorde någonting-i Air Max Plus. Tuned Air involverade att lägga mekaniska element i skon som skulle ge rätt mängd stöd i rätt områden. (Nike var faktiskt på väg i rätt riktning med denna anpassade dämpningsidé.) Det fanns också en hel rad skor med Zoom Air-teknik som Nike säger "vänder trycket i varje steg till ultrasensiv energi för nästa." Vid tiden 2006 rullade runt, Nike gjorde det Adidas Superstar Dam oundvikliga och släppte Air Max 360, ett skor med synlig luft som sträckte sig från häl-till-tå.

Så vi har gått från "Air Max" till "Even more Air Max" till "Literally den maximala mängd Air Max som passar i en sko." Här är hela utvecklingen, från 1987 till 2015:

Om Nike's marknadsföringsteam sa sanningen, borde de ha studsat mot personliga bästsatser till vänster och höger. Om Nike: s åtagande att utnyttja teknik för att bemyndiga mästarutövare var legitim, borde vi ha sett att olympierna vågade till publiken medan de flyttade på ett lager av Air Max-gadgetry. Men det hände aldrig.


advertisements