Advertise on Shadowville
You must be logged in to post
 
Search Forums:


 
Adidas Ultra Boost Donna

UserPost

7:22 pm
September 25, 2019


sooo

Legendary Shadowvillian

Posts: 6135

1

Ondanks de pratende inspanningen van een bepaalde Amerikaanse president, is de voorraad van Nike momenteel hoog, en een selectie van vernieuwde klassiekers en moeilijk te vinden samenwerkingen heeft de zaken in termen van geloofwaardigheid in bredere sneakercultuur en off-the-shelf blijvend gehouden verkoop.

Dus, de onthulling van een nieuw silhouet, hoewel niet onverwacht, roept vragen op over wat Nike in hemelsnaam denkt te doen met deze gigantische, draagbare airbag?

Ten eerste is het ontworpen Nike Air Max 95 Dames om veel duurzame vakjes aan te vinken. Adidas Stan Smith Womens Voor een schoen die voor het grootste deel synthetisch is, lijkt de impact op het milieu grotendeels te zijn beperkt - Nike beweert dat de 720 meer dan 70 procent gerecycled gefabriceerd afval bevat en dat bij de productie van zijn Air-schoenen ongeveer 95 procent van het afval is wordt gerecycled, en dat alle faciliteiten die ze in de VS produceren tegen 2019 alleen door hernieuwbare energie worden aangedreven.

Allemaal zeer lovenswaardig - maar nog belangrijker, wat is er met die enorme rubberen rubberboot aan de onderkant? Misschien, gezien het traject van Nike's Air-eenheid, was deze gezwollen schoen onvermijdelijk.

De Air-eenheid vindt zijn oorsprong in 1978 - de Nike Tailwind was een pro-gerichte hardloopschoen met kleine, met gas gevulde polyurethaanzakken ingebed in de zool, een innovatie geproduceerd door voormalig Asics Gel Lyte 3 Damen NASA-ingenieur M Frank Rudy, die zijn werk Nike Air Max 270 Womens herbestemde in blaasvormende astronautenhelmen van hard plastic. De Air-eenheid bleef een niche, alleen-runner-product voor premium, gespecialiseerde schoenen, maar het zou een hulpmiddel worden bij het domineren van professioneel basketbal door Nike - en bij uitbreiding de enorme fanbase veroveren.

NBA-spelers droegen de Nike Blazer en Bruin sinds 1972, maar de Air Force 1 - met een grotere luchteenheid dan de Tailwind - werd in 1982 aan zes spelers gegeven (Moses Malone, Michael Cooper, Bobby Jones, Calvin Natt, Mychal Thompson en Jamal Wilkes), die zijn succes zowel op als buiten het veld hebben verzekerd. De Air Force 1 ging in 1984 met pensioen, maar werd in 1986 opnieuw uitgegeven als straatschoen - het werd 's werelds best verkopende sneaker. Ondertussen werd op het veld Adidas Gazelle Damen de eerste schoen van Michael Jordan, de Air Nike Epic React Flyknit Dames Jordan, geïntroduceerd in 1984, en de Air-eenheid explodeerde.

Een legende vertelt dat de NBA Jordan altijd beboet had, omdat zijn opzichtige schoppen in strijd waren met de toen strikte kleurregels voor rechtbanken voor schoenen. Vermoedelijk heeft Nike de boetes elke keer betaald, slim berekend dat de blootstelling ruimschoots opweegt tegen de door de NBA opgelegde vergoedingen.

Snel vooruit naar 1987, en de Air-eenheid is afgestudeerd van verborgen wonder naar zichtbaar aan de zijkanten via een doorzichtig plastic venster in de Air Max (nu bekend als de Air Max 1). Ontworpen in 1987 door architect-veranderd-schoenmaker Tinker Hatfield, het werd geïnspireerd door de inside-out esthetiek van het Pompidou Centre (een gedenkwaardige Pompidou AM1 kwam vorige week uit).

Het Adidas Ultra Boost Donna was onderdeel van de strategie van Nike Adidas Eqt Support Adv Mujer om zijn dominantie uit te breiden buiten het basketbalveld en de straat op - en het werkte. De schoen is al meer dan 30 jaar een hoofdbestanddeel van de Nike-collectie en heeft een familie van meer dan 70 iteraties Air Max voortgebracht, elk met een overeenkomstig meer zichtbare bubbel.


advertisements