Advertise on Shadowville
You must be logged in to post
 
Search Forums:


 
Adidas Zx 700 Damen

UserPost

2:03 am
September 25, 2019


sooo

Legendary Shadowvillian

Posts: 6135

1

De Air Max-lijn is favoriet bij tal van sneakerheads, omdat het landschap van de schoenenwereld met zowat elke release is veranderd. Zo gevarieerd als de schoenen zelf zijn, zo zijn ook de verhalen erachter. Ooit afgevraagd hoe ze de Air Max 97 hebben bedacht, of waarom Nike in de eerste plaats dacht lucht in zolen te stoppen?

Scroll Asics Gel lyte 3 Womens naar beneden om de inspiratie achter enkele klassiekers te ontdekken, evenals een paar iets meer obscure versies.

Terecht gefactureerd als 'het hoogtepunt van Air' bij het debuut van 2017, fungeerde de baanbrekende VaporMax-eenheid van Nike zowel Adidas Stan Smith Mujer als tussenzool als buitenzool, omdat nieuwe technologieën de ontwerpers van Nike in staat stelden de lucht- en buitenlaag te integreren in een enkele holistische eenheid die zijn vorm kon behouden met elasticiteit. Die flexibele 360-graden-eenheid werd vervolgens gecombineerd met de gladste Flyknit-versie tot nu toe, waardoor het slankste Air Max-aanbod aller tijden werd gecreëerd.

Sneakerheads namen Air Maxes al lang aan als levensstijl, en Nike sprak daar eindelijk over met de allereerste Air Max die vanaf het begin specifiek voor vrijetijdskleding was Nike Air Max 2017 Femme bedoeld. Met een hoogte van maar liefst 32 mm bracht de Air Max-eenheid in de trap een eerbetoon aan degenen die in dienst waren van de Air Max 180 en Air Max 93, terwijl Nike verder de nadruk legde op maximaal dempend comfort met een bovenwerk van new-school-old-school Adidas Zx 700 Mens dat was beslist modern en knikte tegelijkertijd naar de klassiekers.

De Air Max 720 van 2019 vertegenwoordigt nog een andere lifestyle Air Max-inzending en de eerste dergelijke schoen die ooit over een volledige lengte beschikt. In wezen een evolutie van de 270 van 2018, de 720 verhoogt de ante met de meeste veer van elke Air Max-schoen ooit dankzij een voetsteunende eenheid die 38 mm lang is. Wat betreft het bovenwerk van de schoen, Nike nam aanwijzingen uit de natuur, 'specifiek de organische stralende beweging van energie in verschillende natuurlijke Nike Air Presto Heren wonderen'. Zo zijn de initiële kleuren altijd alles geweest, van zonsondergangen en lavastromen tot het noorderlicht en de Melkweg.

De vorige, deze schoen laat zien dat je soms gewoon weg moet van een idee om je hoofd leeg te maken - zelfs als het 29 jaar Nike Cortez Dame duurt. De Air Max Zero is gemaakt nadat het team van Nike een schets had ontdekt die Tinker Hatfield had gemaakt bij het denken aan de Air Max 1. Destijds werd het afgewezen omdat het te innovatief was voor het grote publiek, de schoen viel in 2015 naar een publiek dat eindelijk klaar.

Na de Flyknit Air Max van 2014 had Nike schijnbaar een doodlopende weg kunnen zijn; waar moest het bedrijf tenslotte de Air Max nemen? Vanzelfsprekend bedacht de Swoosh de perfecte oplossing, waarbij de verwachtingen werden ondermijnd door de Flyknit te vervangen door speciaal ontworpen mesh met omgekeerde Swoosh-logo's. De blijvende erfenis van 2015 is echter de horizontale buisconstructie die werd gebruikt voor de volledige Max Air-eenheid zelf, en gekoppeld aan flex-groeven in de buitenzool, waardoor het de meest flexibele Air Max tot Adidas Zx 700 Damen nu toe is - en een die de basis legde voor de meest recente Air Maxes.

Net als de Air Max 360 van 2006, was juxtapositie de naam van het spel voor de Flyknit Air Max van 2014. De tooling kwam in de vorm van de dynamische, flexibele, ultracomfortabele Max Air-demping Asics Gel Lyte 3 Damen die debuteerde in 2013, terwijl het bovenwerk was gemaakt van lichtgewicht en ademend Flyknit voor een minimalisme-ontmoet-maximalisme ontwerp dat eigenlijk het perfecte huwelijk van twee vlaggenschepen was Swoosh-technologieën.


advertisements