Advertise on Shadowville
You must be logged in to post
 
Search Forums:


 
Asics Gel Lyte 3 Donna”

UserPost

9:59 pm
October 22, 2019


sooo

Legendary Shadowvillian

Posts: 6135

1

Tientallen mensen staan langs Spadina Avenue in het centrum van Toronto buiten een semi-operationele vismarkt. Het is duidelijk dat niemand hier is om dode wezens te slepen, omdat niemand de schoenen die ze droegen ooit zou bezoedelen door ze aan zware arbeid te onderwerpen.

Sneakerheads hebben zich opgesteld voor het "Sneakeasy" -evenement van Adidas Zx Flux Donna Nike, dat zou eindigen met de onthulling van de Nike Air Adidas Zx 850 Womens VaporMax om middernacht. Het is een evenement met alleen uitnodigingen, meestal bevolkt door artiesten, media, beroemdheden en atleten, maar een select aantal tickets werd vrijgegeven voor het publiek (die naar verluidt werden verkocht voor maximaal $ 500). Mensen betaalden niet $ 500 voor de kans om eerst de schoenen te kopen. Ze betaalden $ 500 voor een kans om de schoenen eerst te zien.

Ten onrechte heb ik iedereen in de rij die mogelijkheid gratis gegeven. Organisatoren van evenementen moedigden aanwezigen aan om "hun favoriete Air Max te dragen", en omdat het geavanceerde paar VaporMax nog in mijn woonkamer was toen ik me aan het klaarmaken was, heb ik die aangetrokken.

Op een gegeven moment in het midden van een gesprek merkt een sneakerhead. Adidas Zx 700 Hombre "Hé, hij heeft daar de VaporMax!"

Plotseling is Nike Air Max Tavas Dames er een kleine gemeente om me heen die me vragen stelt over de schoen. Als hardloper begin ik hun prestaties te beschrijven als, weet je, een hardloopschoen.

"Het is echt sponsachtig als het de grond raakt, maar de schoen zelf lijkt erg op een track spike. Het is even wennen, maar het kan zeker een geweldige schoen zijn voor speedwork," antwoord ik.

Niemand maakt zich echter echt druk om zijn functionele prestaties. De mensen in de rij mogen rennen, misschien niet, maar ze zijn zeker niet hier om de schoen te vinden waarin ze zullen trainen voor de 10K van dit voorjaar. Ze willen alleen het visuele - om te zien hoe cool de transparante gelzool eruit ziet.

Dertig jaar geleden bracht Nike een revolutie teweeg in de hardloopschoen met de lancering van Nike Air Huarache Womens de Air Max 1, ook bekend als de Air Max 87. Hoewel Air-technologie Nike Air Zoom Pegasus 36 Damen in eerdere schoenen was geïmplementeerd, was dit de eerste keer dat de luchtzakken niet alleen werden vergroot, maar zichtbaar gemaakt door een gedeeltelijk transparante zool. Het ontwerp van Tinker Hatfield was verbluffend, een volledig achterwaartse benadering van het ontwerp van een schoen, het van onder naar boven bouwen en van binnenuit presenteren.

Voor hardlopers was het een van de eerste schoenen die de mogelijkheid bood om iets anders te maken dan hard, vlak contact met de stoep. Schoenen waren inderdaad verder ontwikkeld dan de oorspronkelijke wafeltrainers en boden toen een offset hiel-tot-teen structuur, maar dit was een ander niveau van demping.

De bijdrage van de Air Max 1 wordt nu niet noodzakelijkerwijs geëvalueerd op basis van Nike Air Max 97 Heren zijn belang in de loop van de geschiedenis, hoewel het de deuren opende voor de stabiliteitsschoenen die Chris McDougall haat, maar de meerderheid van de bevolking zonder een perfecte pas vertrouwt erop. In plaats daarvan is het een iconisch stuk en een monumentale link tussen atletiek en mode.

Het is niet ongebruikelijk dat een functioneel stuk sportkleding in het dagelijks leven als mode wordt gedragen. Baseball caps en jerseys zijn door de jaren heen genormaliseerd als vrijetijdskleding. Op het gebied van schoeisel worden basketbalschoenen nonchalant buiten het veld gedragen. Maar in termen van echte functionele hardloopschoenen, is het moeilijk om een andere schoen te bedenken dan de Air Max die nog steeds als coole modekleding wordt beschouwd. Als je je Mizuno-golven 's nachts naar de bar zou dragen, is het Asics Gel Lyte 3 Donna onwaarschijnlijk dat je rekwisieten krijgt van iemand anders dan de man die net 35K liep en met een cider viert.

De Sneakeasy bevindt zich inderdaad op het bovenste niveau van wat vroeger een vismarkt was, nu omgebouwd tot een evenementenruimte. De lay-out is die van een kunstgalerie, met verschillende topartiesten en modeontwerpers van Toronto die een specifiek historisch model van de Air Max moeten vertegenwoordigen.


advertisements