Advertise on Shadowville
You must be logged in to post
 
Search Forums:


 
Nike Air Max 90 Womens

UserPost

10:01 pm
September 10, 2019


sooo

Legendary Shadowvillian

Posts: 6135

1

Colin Kaepernick is misschien niet langer een quarterback, maar hij noemt de toneelstukken bij Nike. Het bedrijf voor sportschoenen zou deze week een sneaker met Adidas Gazelle Femme de "Betsy Ross-vlag" uitbrengen, maar de voormalige San Francisco 49er vond het geen Nike Air Max 2017 Womens goed idee. De Air Max 1 USA, met de Amerikaanse vlag van het Founding-tijdperk met 13 witte sterren gerangschikt in een cirkel om de oorspronkelijke kolonies te vertegenwoordigen, zou in de verkoop zijn gegaan ter gelegenheid van de vierde juli-feestdag. Niet meer.

We prijzen Nike-leidinggevenden voor hun originele patriottische instincten, ervan uitgaande dat ze oprecht waren, maar ze dachten er niet over na. Vorig jaar lanceerde het bedrijf een advertentiecampagne met een zwart-witfoto van de heer Kaepernick met de woorden: "Geloof in iets." Zelfs als het alles opoffert. '

De slogan is een toespeling op de overtuiging van de heer Kaepernick dat de NFL weigerde hem te ondertekenen na zijn seizoen 2016, niet omdat hij Nike Air Force 1 Dámské slecht speelde (hoewel hij het meeste deed) maar omdat hij tijdens het volkslied knielde om te Adidas ZX Flux Femme protesteren tegen brutaliteit van de politie tegen Afrikaanse Amerikanen.

Ken je het volkslied nog? Normaal zingen we het staande en tegenover de Amerikaanse vlag. Heeft niemand bij Nike een tegenstelling voorzien tussen de verhoging van de heer Kaepernick's anti-vlag-ijver enerzijds en zijn vlaggestempelde sneaker anderzijds?

Meneer Kaepernick heeft het zeker opgemerkt. De voormalige QB, die afbeeldingen van de schoen met sterren en strepen op sociale media zag, nam contact op met Nike om zijn afkeuring over te brengen. Volgens een rapport in The Journal vertelde hij Nike dat hij gelooft dat de vlag een aanstootgevend symbool is van Adidas Superstar Womens onderdrukking en slavernij, daterend uit 1770. Nike vouwde sneller dan de aanvallende lijn van Nike Air Max 95 Femme de New York Giants.

Het bedrijf had de schoenen al naar de detailhandel gestuurd, maar het schoof de historische en semiotische expertise van de heer Kaepernick over en liet ze allemaal terugroepen. Nike bood geen verklaring. Een woordvoerder van het bedrijf zou alleen zeggen dat de schoen werd teruggeroepen omdat 'deze de oude versie van de Amerikaanse vlag bevatte'.

Nike heeft het recht om zijn producten om welke reden dan ook te annuleren. Maar de rest van ons heeft het recht erop te wijzen dat geen enkele vlag van de Verenigde Staten een symbool is van onderdrukking en racisme, en dat de suggestie van de heer Kaepernick dat het een is - met de stilzwijgende overeenkomst van Nike - politiek theater is gebaseerd op valse Nike Air Max 90 Womens geschiedenis. We zijn ook oud genoeg om ons te herinneren wanneer feministen Betsy Ross als een Nike Cortez Mujer held beschouwden, niet als een symbool van repressie. Maar dat is een ander teken van onze huidige politieke waanzin.

Het is ook de moeite waard eraan te denken dat dergelijke controverses zoals deze veel Amerikanen het niet onredelijke gevoel geven dat hun land wordt belast door verwende sociale rechtvaardigheidsstrijders. Donald Trump heeft enorme politieke voordelen uit de slecht beoordeelde mode onder NFL-spelers gehaald om tijdens het volkslied te knielen. Als de president herverkiezing wint, moet hij misschien een bedankbriefje schrijven aan Colin Kaepernick en Nike.


advertisements